Predstavitev sistema

Na uspešnost intervencije vpliva več dejavnikov. Veliko ukrepov za zagotavljanje večje varnosti in boljše odzivnosti je bilo že sprejetih, še vedno pa ostajajo določene težave. Težave so povezane predvsem s pomanjkanjem števila pozivnikov, časovnim zamikom pri aktiviranju večjega števila pozivnikov, težavo nošenja pozivnikov, šibkim radijskim signalom na nekaterih območjih, želeli bi na primer vedeti, kdo se je odzval na intervecijo itn. Omenjene težave je mogoče vsaj delno odpraviti z izgradnjo ustrezne informacijske infrastrukture, ki zagotavlja večjo in hitrejšo odzivnost intervencijskih enot, na primer gasilcev, gorskih reševalcev, jamarskih reševalcev, nujne medicinske pomoči in drugih. Za uporabo sistema ne potrebujete nobenih dodatnih naprav razen mobilnega telefona!
Sistem Intervencije.net vsebuje naslednje funkcionalnosti:

Več o funkcionalnostih sistema. PDF [PDF, 2.058kB]    Blok shema Blok shema intervencije.net [PNG, 112kB]

 

Trenutna pokritost

Trenutno sistem Intervencije.net pokriva naslednja območja: ReCo Kranj, ReCO Ljubljana, ReCO Novo Mesto, ReCO Celje, ReCO Maribor, ReCO Ptuj, ReCO Postojna, ReCO Slovenj Gradec, ReCO Nova Gorica, ReCO Trbovlje, ReCO Murska Sobota, ReCO Brežice. Naslednja širitev je predvidena za: ReCO Koper Slika pokritosti Blok shema intervencije.net [JPG, 672kB]

 

Splošni pogoji

Splošni pogoji za uporabo sistema Intervencije.net so bili sprejeti v decembru 2010 in veljajo do spremembe. PDF [PDF, 73kB]

 

Cenik

Cenik za uporabo portala je bil sprejet v marcu 2015 in velja do spremembe. PDF [PDF, 45kB]

 

Drugi dokumenti

Navodila za administratorje PDF [PDF, 1.2MB]

Članek v decemberski (2010) Reviji 112  PDF [PDF, 2.872kB]

 

FireAlert (zunanja povezava) - Odličen program za mobilne telefone, ki temeljijo na operacijskem sistemu Android.

Za tiste uporabnike, ki program uporabljajo predlagamo, da v enega od "Triggerjev" zapišejo besedilo: --Posilja: ReCO-112, RIC:

Upoštevajte presledke! Telefonske številke ni potrebno dodajati!

 

SMS Pozivnik (zunanja povezava) - Slovenski program za mobilne telefone, ki temeljijo na operacijskem sistemu Android. Navodila so dostopna na tej povezavi.